Αιθιοπία: Ο στρατός έτοιμος να περικυκλώσει τους αντάρτες στο Μέκελε

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Αιθιοπία μεταξύ του ομοσπονδιακού στρατού και των ανταρτών που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Τιγκράι, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να ετοιμάζονται για τεράστια επιχείρηση στην περιοχή Μέκελε.

Ο στρατός της Αιθιοπίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει άρματα μάχης για να περικυκλώσει την Μέκελε, την πρωτεύουσα της βόρειας περιοχής Τιγκρέ, και προειδοποιεί τους αμάχους ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει πυροβολικό στην πόλη, μετέδωσαν σήμερα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

«Οι επόμενες φάσεις αποτελούν το καθοριστικό κομμάτι της επιχείρησης, το οποίο συνίσταται στο να περικυκλώσουμε την Μέκελε χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, να τελειώσουμε τη μάχη σε ορεινές περιοχές και να προχωρήσουμε στις πεδινές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού συνταγματάρχης Ντεζένε Τσεγάγιε στο κρατικό δίκτυο Ethiopia Broadcasting Corporation.

Ο στρατός της Αιθιοπίας πολεμάει τους αντάρτες της περιοχής Τιγκρέ. Οι ηγέτες των ανταρτών δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την είδηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

The post Αιθιοπία: Ο στρατός έτοιμος να περικυκλώσει τους αντάρτες στο Μέκελε appeared first on OnAlert.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο –>

Ενημέρωση

Comments are disabled.

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Don`t!