Τέλος η απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών στο Google Photos από 1η Ιουνίου 2021


Η μεταφορά εικόνων στο «σύννεφο» είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος αποθήκευσης του τεράστιου αριθμού φωτογραφιών που τραβάμε με τα smartphone μας. Αυτή η δυνατότητα γινόταν ακόμα πιο δελεαστική με  την προσφορά της Google για “απεριόριστο υψηλής ποιότητας αποθηκευτικό χώρο δωρεάν” μέσω του Google Photos. Διά αυτού του τρόπου καθένας μπορεί να διασφαλίσει όσες φωτογραφίες θέλει χωρίς κάποιο όριο αποθήκευσης. Ωστόσο, από την 1η Ιουνίου 2021, η Google τερματίζει αυτήν την προσφορά και επιτρέπει τις μεταφορτώσεις μέχρι το όριο του Google One, δηλαδή 15 GB.

 

Οι δωρεάν μεταφορτώσεις υψηλής ποιότητας του Google Photos ήταν μια θαυμάσια λειτουργία για όσους έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία σε συσκευή Android ή iOS. Οι συσκευές Pixel 5 και παλαιότερες θα εξακολουθούν να έχουν το απεριόριστο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι κάτοχοί τους. Ωστόσο, για όλους τους άλλους, η σελίδα υποστήριξης της Google σχετικά με τη νέα πολιτική αποθήκευσης αναφέρει τα εξής:
 

«Από την 1η Ιουνίου 2021, το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και ποιότητας Express θα προσμετρηθεί στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google. Μόλις φτάσετε το όριο αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε είτε να εγγραφείτε στο Google One (όπου διατίθεται) για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή να διαγράψετε περιεχόμενο για να συνεχίσετε με την δωρεάν επιλογή αποθήκευσης στις Φωτογραφίες».

 

Εάν είστε κάποιος που έχει ήδη αποθηκεύσει μεγάλο όγκο φωτογραφιών στο Google Photos, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Πρώτον, “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας και Express πριν από την 1η Ιουνίου 2021 δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google.” Δεύτερον, η Google δεν θα διαγράψει μόνο φωτογραφίες που υπερβαίνουν το όριο μόλις τεθούν σε ισχύ αυτές οι αλλαγές. Η Google αναφέρει ότι μετά την 1η Ιουνίου 2021, “Εάν έχετε υπερβεί το όριο για 24 μήνες, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να επηρεαστεί”, οπότε έχετε χρόνο για να διαχειριστείτε την κατάσταση του αποθηκευτικού χώρου σας, εφόσον πλησιάζετε ή ξεπερνάτε το όριο των 15 GB. Μια επιλογή είναι να πληρώνετε 1,99 $/μήνα για το πακέτο 100 GB Google One.

 

large.Google-one.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο –>

ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Comments are disabled.

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Don`t!